To japońskie cudo to jest w ogóle jakieś dziwna historia, jeździ to tragicznie, jest mało wygodne, a sprzedaje się w PL wyjątkowo dobrze :roll:
S Galaxy S II - ładowanie ładowarką z innego telefonu.
Zwiń
X
-
S Galaxy S II - ładowanie ładowarką z innego telefonu.
Panowie przyznaje się bez bicia pierwsze ładowanie S II zrobiłem poprzez ładowarkę do nokii E52, mam wrażenie, że bateria bardzo krótko trzyma.
Dane ładowarki nokii :
Model AC - 10E
INPUT : AC 100 - 240 V/ 50-60 Hz / 160 mA
OUTPUT : DC 5.0V / 1200 mA
Dane ładowarki Samsunga :
INPUT : 100-240VAC 50-60Hz, 160 mA
OUTPUT: 5.0VDC 0.7A, = 700 mA
Zastanawiam się czy nie dałem popalić baterii.
Tak a propos proponowałbym założyć temat odnośnie użytecznych programów na Androida ( tych płatnych i za darmo ) :lol:Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM
-
-
przecież jest jeszcze elektronika zabezpieczająca ogniwa przed przeładowaniem i przegrzaniem, czyli radykalnym skróceniem ich żywota. gdyby tego nie było, dużo więcej telefonów wybuchałoby czy też parzyło swoich właścicieli podczas intensywnego używania.
w moim przypadku -mam galaxy i5700i od półtora roku- ładuję go ori ładowarką(ZTCP 750mA), czasem z portu usb(teoretycznie 500mA) a czasem ładowarką samochodową 1A i nie ma żadnego problemu z baterią. gorsze niż przypadkowa ładowarka jest zdecydowanie źle napisany soft - na niektórych eksperymentalnych telefon potrafił poparzyć w różnych niespotykanych sytuacjach.
MZ: naładuj swojego sgs-a zwykłą lub słabszą ładowarką (samsung np. do B2710 solid dostarcza ładowarkę micro usb o amperażu=150mA ) i zobacz, co się stanie. ogólnie nie przejmowałbym się na razie za bardzo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abc_rlz.Panowie przyznaje się bez bicia pierwsze ładowanie S II zrobiłem poprzez ładowarkę do nokii E52, mam wrażenie, że bateria bardzo krótko trzyma.
Ładowanie 1200mA baterii zaszkodzić nie powinno.
Komentarz
-
-
Wiecie, telefon jest na gwarancji więc mogę go oddać z notatką ze bateria dramatyczne krótko trzyma. :roll: . I chyba profilaktycznie go oddam, zobaczymy co mi powiedzą.Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
Komentarz
-
-
abc_rlz., spróbuj rozładować baterię do zera ( aż SGS się wyłączy ) i potem bez włączania telefonu naładuj baterię do pełna. Czasem taka procedura powoduje kalibrację układu ładowania ( procek zapisuje "krzywą ładowania" i dzięki temu lepiej wykorzystuje pojemność aku ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomil...
Na pocztek, jesli tego nie uzywasz, wylacz 3G. Zobacz ile potrzyma bateria wtedy.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomilNa pocztek, jesli tego nie uzywasz, wylacz 3G. Zobacz ile potrzyma bateria wtedy.Zamieszczone przez kowal 2002I koniecznie wi-fi jeśli nie używasz a jesteś w zasięgu jakiś sieci ( nawet nie swoich ), różnica jest kolosalna.
Komentarz
-
-
marektbg, SGS potrafi usypiać wi-fi, ale tylko wtedy kiedy jest podłączony do sieci ( macierzystej bądź otwartej ). Jeśli wykrywa różne sieci to cały czas próbuje się z nimi łączyć, co bez sensu zużywa baterię. To samo jest wtedy, gdy jest połączony z siecią wi-fi, ale o bardzo słabym sygnale ( na granicy zasięgu ), też bez sensu próbkuje czy aby przypadkiem nie stracił połączenia. Takie coś potrafi wypompować baterię w ciągu kilkunastu godzin. Ten sam telefon podłączony do tej samej sieci wi-fi, ale położony w miejscu gdzie zasięg jest dobry wytrzymuje spokojnie 2 x dłużej.
Ja mam SGS2, nie używam praktycznie wi-fi, mam wyłączone 3G, włączony non stop bluetooth, trochę rozmów, jakieś gierki, sprawdzenie czegoś w necie ( na Edge stronki też otwierają się momentalnie ) j ładuje co jakieś 3-4 dni.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Ja mam SGS2, nie używam praktycznie wi-fi, mam wyłączone 3G, włączony non stop bluetooth, trochę rozmów, jakieś gierki, sprawdzenie czegoś w necie ( na Edge stronki też otwierają się momentalnie ) j ładuje co jakieś 3-4 dni.
Komentarz
-
-
moj SGS trzyma spokojnie tydzien. 3G ktore co chwila sie rozlacza? tez wylaczylem, pakietowe wysylanie danych tez. i kilka innych dupereli.
jak eksploatuje smsami wifi bt i rozmowami to 3-4dni (wiszenia dosyc duzo na tel), wiec marektbg, albo zmien sobie soft, albo powylaczaj polowe funkcji z ktorych defakto sie i tak nie korzysta
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eXmarektbg, albo zmien sobie soft, albo powylaczaj polowe funkcji z ktorych defakto sie i tak nie korzysta
Tyle w temacie - sorry za offtop :P
Komentarz
-
-
Re: S Galaxy S II - ładowanie ładowarką z innego telefonu.
Zamieszczone przez abc_rlz.Tak a propos proponowałbym założyć temat odnośnie użytecznych programów na Androida ( tych płatnych i za darmo ) :lol:
Komentarz
-
-
Re: S Galaxy S II - ładowanie ładowarką z innego telefonu.
Zamieszczone przez dontakZamieszczone przez abc_rlz.Tak a propos proponowałbym założyć temat odnośnie użytecznych programów na Androida ( tych płatnych i za darmo ) :lol:
Chyba, że autor zmieni temat.Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgTeraz mam Wave i przy WiFi jakieś 10h/24h, 3G, 20 sms dziennie i jakiejś godzinie rozmowy czasem uda się dobić do 2,5 doby. W SGS przy takim rytmie tel był w ładowarce codziennie od 8:00.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgTo po co w takim razie w ogóle smartfona kupować, żeby odłączać się od tego po co te urządzenia zostały stworzone
Samo wyłączenie 3G potrafi wydłużyć czas działania na baterii niemalże dwukrotnie (testowane na Blackberry 9300). A poczta idzie praktycznie tak samo.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
jak mowa o zżeraniu baterii w androidzie, to może warto zainteresować się aplikacjami tego typu: https://market.android.com/details?i....juicedefender - można sobie pokonfigurować, co i kiedy będzie włączane/wyłączane
Komentarz
-
Komentarz